Isnin, 24 Januari 2011

sampai tara tuuuuuuuu..

Lama aku tak menulih. Asyik dok baca hat oghang. Paksai tak dak benda nak tulih. Idea tak maghi. Hari ni geli pulak nak tulih. Sebab tengok kho melapo dah. Kesian ke kawan adik beradik dema la. Bukanye apa, takok kita ni putuh adik beradik keghana benda lagu ni jah.

Politik bia la berpada, koklu sapey berdoa nak haco mu ku ni kho loghak dah ni. Kita jangan jadi terlalu taksub sapey lupa diri.

Kesian lah ke adik beradik mu hat UMNO nu... kaum kawan mu hat UMNO nu.. silak2 tok nenek mu hat UMNO nu.. Adakah UMNO menyerang seperti yahudi di perang Khandak.

Rasullulah SAW telah berdoa sebagaimana riwayat dari Abdullah bin Abu Aufa r.a katanya, Rasulullah s.a.w di hari perang Ahzab mengucapkan:”Ya Allah, yang menurunkan kitab dan cepat membuat perhitungan! Kalahkanlah kaum Ahzab dan goncangkanlah pendirian mereka.”

Sapa tentera Ahzab???.... Sapa yang nak hancurkan Islam??? Dimana letaknya Islam kalau bersekongkol dengan penentang Islam.??? adakah orang UMNO tidak mengucap 2 kalimah syahadah? adakah syahadah PAS dan UMNO berbeza???

Macam mana pulak ni????...... jangan lah kerana politik kita mendoakan kehancuran Islam lain???? MasyaAllah....

tgk la di sini dan di sini

1 ulasan:

sallehfazi berkata...

inilah yang kita lihat golongan manusia yang dah selesa. Nak hancurkan UMNO, semata-mata untuk kuasa, untuk duniawi, untuk maddiah (material).

Islam menyuruh tablig dan dawkwah meminta hassanah fi dunya wa fi akhirat, tetapi ini minta saiyat pula.... dan terpesong betul sasaran peluru dia orang itu.